Professionele zorg voor al uw voet problemen

Antidruk-technieken

Wat zijn anti druktechnieken?

Anti druktechnieken zijn hulpmiddelen die de druk verlichten van een pijnlijke plek op de voeten. Deze druk kan veroorzaakt worden door druk van de schoenen of door een standsafwijking. Samen gaan we kijken waar de druk door wordt veroorzaakt. Weten we waardoor dit veroorzaakt wordt dan dan gaan we op op zoek naar de juiste manier om de druk te voorkomen.  Er zijn verschillende mogelijkheden om de druk te verlichten.

Mogelijkheden voor drukverlichting zijn

Er zijn twee verschillende mogelijkheden die de pedicure kan toepassen:

  1. Silicone orthese
  2. een vilt techniek.

1. Silicone orthese

Dit is een teenstukje van rubberachtig materiaal. De Orthese wordt op maat gemaakt bij de medische pedicure. Het op maat maken is passen en meten. Daarna moet de silicone 24 uur drogen en kan het dus de volgende dag al gebruikt worden. De Orthese wordt alleen overdag gedragen. De Orthese is makkelijk met wat zachte zeep schoon te houden en te bewaren s’nachts in een potje met wat talk poeder. Dit ziet er uit zoals te zien is op de foto.

2. Vilt techiek

Vilt techniek wordt toegepast wanneer de silicone orthese geen oplossing is. Vilt is een verbandmiddel dat niet nat mag worden en daardoor wordt het alleen gebruikt voor een tijdelijke oplossing.

Door middel van lagen vilt op elkaar te plakken breng je tijdelijk druk verlichting aan op de plaats waar dat nodig is. Dit wordt meestal toegepast wanneer de pijn ondraaglijk is en de ingreep nog op zich laat wachten.

Tarieven

Silicone prothese€ 22,50
Vilttechniekvanaf € 7,50