Professionele zorg voor al uw voet problemen

Ingroeiende nagel behandelen

 

Wat is een ingroeiende nagel?

Een ingroeiende nagel is een gebogen nagel die zover gebogen is dat hij in de nagelwal groeit. Een gebogen nagel plaat kan aangeboren zijn of veroorzaakt worden door druk op de nagel van buiten af. De nagel gaat steeds meer in een gebogen stand groeien waardoor het ingroeien steeds dieper gaat. Hierdoor kan de nagelwal rood worden en zelfs gaan ontsteken. Dus op tijd behandelen is van belang om erger te voorkomen. 

Behandeling ingroeiende nagel

Een ingroeiende nagel kan goed worden behandeld door de nagel in de juiste richting te reguleren. Hiervoor zijn er verschillende methodes die kunnen worden toegepast. Zoals bijvoorbeeld Ligasano verband dit wordt gebruikt in het begin stadium. Dan wordt er een klein stukje Ligasano onder de nagel aangebracht en dat zorgt er dan voor dat de nagel in de juiste richting gaat groeien. In een later stadium kan er een beugel aangebracht worden op de nagel. Dit is een techniek waarbij je met een ijzerdraadje op de nagel de nagel helpt om weer in de juiste richting te groeien. Gelacy is de derde optie. Gelacy is een pasta die de eigenschap heeft om de nagel in de juiste houding te dwingen door middel van het krimpen van de Gelacy. Dit is een laagje dat op de nagel wordt aangebracht en ziet er uit als een kunst nagel.

Vaak wordt de nagel chirurgische verwijdert. Dit is een zeer pijnlijke procedure. Tevens wordt hierdoor de oorzaak niet weggehaald en wordt het ingroeien vaak nog erger als de nagel weer aangroeit. Daarnaast groeit er vaak niet meer een mooie nagel terug.

Tarieven

Beugel plaatsen€ 25,50
Gelacy behandeling€ 25,50
In combinatie met een pedicure behandelingVanaf € 55,50